Gala “Excelență prin Geografie” la UVT – Un vis, o împlinire de succes…

Posted on Posted in Locale, Prima pagina

Gala “Excelență prin Geografie” la UVT – Un vis, o împlinire de succes

Asociația Studenților Geografi din Timișoara “Geotim” a organizat în seara de 28 martie 2016, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara Gala “Excelență prin Geografie”, eveniment care a debutat și prin prima ediție a premiilor excelenței prin geografie.

Asociația Studenților Geografi din Timișoara “Geotim” a fost fondată în anul 1991 la inițiativa a 21 de studenți geografi (printre care și actuali profesori ai Departamentului de Geografie al Universității de Vest din Timișoara) coordonați de către cadrele didactice ale Catedrei de Geografie din acea perioadă.

Pasiunea pentru Geografie, dorința de cunoaștere și dezvoltare, spiritul de echipă și nu în ultimul rând perseverența a sute de studenți geografi au fost pilonii a 25 de ani de existență în voluntariatul geografic timișorean. Au fost 25 de ani plini de evenimente, de suspans, de prietenii strânse, de familie geografică, 25 de ani de voluntariat la superlativ.

Rafinamentul, eleganța dar și seriozitatea și-au pus amprenta pe ceea ce a însemnat seara de 28 martie 2016 pentru comunitatea geografilor de la Timişoara. Chiar dacă emoțiile nu au întârziat să apară, acestea au fost constructive si de bun augur în depănarea amintirilor și în creionarea proiectelor de viitor.

În cei 25 de ani de reprezentare studențească, Asociația „Geotim” a demonstrat cu adevărat că excelența se realizează cu multa trudă, multă pasiune și nu în ultimul rând cu mult devotament. În seara de 28 martie, în Aula Magna cele 25 de generații de geografi formați la Timișoara au fost dovada muncii și perseverenți depuse de către și prin ajutorul Asociației Geotim.

După un scurt istoric al asociației, a urmat momentul cel mai important al serii și anume decernarea premiilor. Primii care au fost invitați pe scenă pentru a-și ridica premiul de excelență în formarea și instruirea studenților geografi, dar și pentru ajutorul acordat Asociației Geotim, au fost chiar profesorii Departamentului de Geografie. Cu bucurie și emoție, domniile lor au mulțumit pentru premiul oferit și au urat un călduros „La mulți ani!” asociației. Au fost urmați îndeaproape de cei fără de care asociația nu ar fi existat de-a lungul atâtor ani, și anume cei 15 președinți ai Geotim. Laureații au fost, în ordine cronologica, următorii: d-na Conf. univ. Dr. Ancuța Cătălina, d-nul prof. Gureanu Dorel, d-nul Lect. univ. Dr. Pavel Sorin, d-nul Brujan Lucian, d-nul prof. Berceanu Iancu, d-nul Urda Alexandru, d-nul Molar Andrei, d-nul Bold Lovin,  d-na prof. Puțan Roxana, d-nul Drăgan Alexandru, d-nul Mareș Laurențiu, d-nul Vidac Marius, d-nul Kiszel Patrick și d-nul Blaga Alexandru. Alături de mulțumiri, și aceștia au adresat același călduros „La mulți ani!” Asociației Geotim. Nimic nu ar fi fost posibil fără acțiunea inițială, fără ajutorul și sprijinul membrilor fondatori, d-na Conf. univ. Dr. Cătălina Ancuța – astăzi decan al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie – , d-nul Prof. univ. Dr. habil. Voiculescu Mircea și d-nul Conf. univ. dr. habil. Drăguț Lucian – membri ai Departamentului de Geografie.

Un merit deosebit îl au și voluntarii celor 25 de ani de Excelență prin Geografie și prin voluntariat. Au urcat pe scena Aulei Magna voluntarii cei mai activi ai Asociației Geotim. S-a acordat premiul de excelență: d-lui Dorel Gureanu, d-lui Cristian Velcota, d-nei Martina Iursitza, d-lui Laurențiu Mareş, d-nei Vancea Ioana, d-lui Maximilian Goşa, d-lui Andrei Slusarciuc, d-lui Ovidiu Copaceanu, d-lui Sebastian Cojoariu si d-nei Alina Roșoiu.

Seara s-a încheiat printr-un moment artistic pregătit de către Daniel Robu, student al Facultății de Muzica și Arte Plastice, UVT și d-na Lect. Univ.dr. Roxana Ardeleanu, Facultatea de Muzică și Arte Plastice, cărora le aducem mulțumirile noastre.

Un ultim popas al invitaților a fost chiar holul Aulei Magna, unde cu multe emoții și bucurie s-au depanat amintiri ale celor 25 de ani de “Geotim”.

Asociația Studentilor Geografie din Timișoara „Geotim” mulțumește tuturor invitaților și promite cel puțin  încă 25 de ani de Excelență prin Geografie și voluntariat.

 

Studentă Alina Roșoiu,

Coordonatorul proiectului „Excelență prin Geografie”