Apuseni Weekend – 2010

Posted on Posted in Nationale

12-15 Martie 2010, Arieșeni

Evenimentul a avut loc în perioada 12-15 martie 2010, la Arieşeni, judeţul Bihor. Cazarea a avut loc la vila Vank şi la vila Sarra, care se afla alături. Evenimentul s-a dorit a fi unul internaţional, şi cu aspect cvasi-ştiinţific.

În prima zi, datorită mijlocului de transport am fost nevoiţi să ne trezim în jurul orei 4 dimineaţa, pentru a purcede către destinaţie. Am efectuat în jur de 6-7 ore pe drum, dar când am ajuns la Arieşeni am uitat şi de oboseală şi de orele nedormite, deoarece frumuseţea munţilor înzăpeziţi ne-a înseninat chipurile tuturora. Dintre participanţi, am fost 11 din Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Cluj, 7 egeişti din Ljubljana şi trei francezi cu programul Erasmus la Universitatea din Iaşi. Această participare a conferit un aspect european întregului eveniment.

În prima seară, după cină, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, la care am fost întâmpinaţi de un taraf din ţara Moţilor, dansuri şi interpreţi populari, care au încântat întreaga asistenţă. Evident că nu se putea evita o horă spontană care a antrenat toţi participanţii. Atmosfera a fost minunată. După aceea, distracţia a continuat cu petrecere până în zori, lucru care s-a petrecut de altfel, în fiecare seară.

Cântece tradiţionale din Ţara Moţilor

A doua zi, după micul dejun s-a pornit spre un traseu către peştera Scărişoara, jumătate cu autocarul şi restul distanţei pe jos. Urcatul a fost obositor, dar a meritat. Ajunşi la peşteră am fost întâmpinaţi de profesorul Buzilă Liviu, specializat în geomorfologie şi un speolog pasionat. Ni s-a permis să păşim pe gheaţa care înconjura gheţarul, să observăm mai bine frumuseţile acestei peşteri inedite.

La Peştera Scărişoara

Seara, a avut loc EGEA Party la care s-au purtat tricourile inscripţionate special pentru acest eveniment.

A treia zi, s-a organizat plecare spre peştera Urşilor, aflată la aprox 60 de km distanţă de la locul unde am fost cazaţi, traseu care s-a efectuat cu autocarul. Peştera ne-a întâmpinat cu toate formele ei superbe sculptate în calcar, stalacmite şi stalactite în toate formele posibile. Ni s-a arătat chiar şi „Fecioara Maria şi Pruncul Isus”, Moş Crăciun, Nava Spaţială, etc.

Peştera Urşilor

După vizita peşterii, vizitatorii au fost invitaţi la un restaurant alăturat, însă alţii au optat pentru plăcintele calde făcute de gospodinele localităţii. Pentru cei care au solicitat, s-a mers la ski, însă vremea nu a fost deosebit de prielnică. Cina ne-a fost servită cât se poate de româneşte, fasolea cu afumătură la ceaun a fost absolut delicioasă. Seara, ni s-a făcut o SURPRIZĂ, care a constat într-un Karaoke de zile mari, cu cântece de haiducie cântate de sloveni şi francezi, lacrimogena „My heart will go on” de Celine Dion lăsată cu aruncarea buchetului de mireasă şi maneaua lu’ Guţă, interpretată impecabil de talentatul nostru DJ. Zack !

Cântece

Ulterior, s-a purces la dans şi horit până în zori, care s-au crăpat de ziuă cu zumzăitul aspiratorului, „Room Service” veşnic-treazului Cojo.

Cea de-a patra zi, ne-a surprins cu speranţa că vom mai zăbovi datorită zăpezilor abundente, însă autocarul a sosit la timp. Nu am plecat înainte de a ni se fi decernat diplomele de participare, decernate oficial de Cojo. După îmbrăţişările de rămas cuvenite am purces la drumul spre întoarcere cu zâmbete pe buze şi ochi somnoroşi.

Frumuseţea acestui eveniment a constat în cultivarea spiritului liber şi de unitate specific geografilor din EGEA.

Sperăm să repetăm cât mai curând astfel de evenimente minunate !

Articol realizat de Florentina Bordânc

Galerie foto