Concursul Geomondis – Faza regională 2011

Posted on Posted in Naționale, Prima pagina

30 Aprilie 2011

Concursul „GEOMONDIS” a reprezentat o provocare atât pentru elevii participanţi cât şi pentru studenţii organizatori, având ca finalitate un real succes cu toate că a fost doar la a doua ediţie.

În cadrul concursului (sâmbătă, 30 aprilie) au participat 11 licee, din Regiunea Vest, concursul fiind câştigat de Colegiul Naţional “Moise Nicoară”  Arad, reprezentat de: Roza Andrei, Sima Sergiu Coşarbă Denis, Ilisei Roxana,  aflaţi sub îndrumarea profesorului Radu Bereteu. Pe locul al II-lea s-au clasat cei de  la Colegiul Naţional “C.D. Loga” Timişoara îndrumaţi de profesorul Cosmin Ancuţa, în timp ce pe locul al III-a sau aflat cei de la Grupul Şcolar Mihai Viteazu Ineu, îndrumaţi de Răducan Sorin.

La ora 10.30 a avut loc deschiderea oficială, la care au luat cuvântul pe rând, domnul prof. Dr. Decanul Gh. Ianoş, urmat de directorul de departament, prof. Dr. Nicolae Popa şi prof. Dr.Petru Urdea şi câţiva dintre organizatori.

La ora 11.00 a început  proba scrisă, subiectele fiind făcute de studenţi, la fel şi în timpul examenului, tot studenţii au supravegheat desfăşurarea acestuia.

Proba orală a inceput la ora 13:00, în care fiecare echipă avea de răspuns la 5 întrebări extrase de componenţii acesteia. Această probă a fost foarte îndrăgită de elevi deoarece a fost ceva nou pentru ei, aceştia fiind foarte dinamici şi spontani.

1 sala geomondis2sala geomondis

Proba scrisă                                                                                               Proba orală

La ora 15:oo a avut loc aplicaţia practică, în care elevi au fost introduşi în metodele folosite de către studenţi la anumite discipline cum ar fi folosirea staţiei meteorologice, metode folosite în hidrologie, a GPS-ului, precum şi anumite aplicaţii in GIS.

3geomondis

4geomondis

Aplicația practică

Rezultatele au fost afişate la ora 16:00, elevii neavând obiecţii în privinţa acestora, astfel că nu am avut nici o contestaţie. Premierea a fost foarte aşteptată de către elevi.

Locul I, II şi III vor merge împreună cu echipa organizatoare un weekend la Poiana Mărului. Primele două locuri ne vor reprezenta la faza naţională a acestui concurs care va avea loc,  anul acesta la Timişoara, în data de 21 mai.

Toţi elevii au primit diplome de participare, precum şi profesorii îndrumători, ambiţionându-se ca anul viitor să se claseze cât mai sus.

Din echipa de organizare au facut parte: Ovi, Roxana, Andu, Marius, Flavius, Dani, Claudiu, Bogdan, Merima, Nico, Brigytte şi Lau.

5geomondis6geomondis

Geotim și câștigătorii                                                            Echipa de organizare

Sperăm că acesta a fost un pas important prin care să evidenţiem oportuniţăţile pe care le oferă acest concurs, şi totodată facultatea nostră, care îşi doreşte să sprijine elevii care înclină spre această ramură.

 

Articol realizat de Merima Rittinger

Galerie foto