Covasna Summer Camp – 2009

Posted on Posted in Nationale

3 – 6 Septembrie 2009, Valea Zânelor

La începutul lunii septembrie, deşi vacanţă, ne-am adunat mai mulţi prieteni geografi din toată România. Evenimentul a fost organizat de cei de la EGEA Iaşi. Locaţia aproximativ în centru ţării, pentru a fi cât mai accesibil tuturor. Au venit cei din ASG (Asociaţia Sudenţilor Geografi din Bucureşti), EGEA Cluj, şi GeoTim. Acestă întrunire avea să întărească legăturile dintre noi. În acelaşi timp am cunoscut zone frumoase din judeţul Covasna.

Pentru noi, cei din Timişoara, drumul a fost unul foarte lung şi plăcut. Am plecat dimineaţa la ora 8 cu acceleratul, si am ajuns în Braşov la ora 17. Dar eram bucuroşi că ne-am reîntâlnit după alte călătorii din această vacanţă. Am fost 6 persoane: Mina, Ovi, Andu, Mia, Laurenţiu şi eu. Din Braşov am mers cu un microbus până în Covasna. Am campat la Valea Zânelor, un loc minunat la marginea oraşului Covasna. Seara a avut loc deschiderea oficială, în care organizatorii ne-au urat bun venit, apoi fiecare s-a prezentat pe scurt, pentru a ne cunoaşte mai bine.

                          În drum spre campare

Cântam împreună                                                     Echipa Geotim

A doua zi am pornit pe drum spre frumuseţile naturii din acea zonă. Am văzut mocăniţa din zonă. Apoi am mers la Planul Înclinat si la caascada. După amiaza am vizitat fosta vilă a lui Ceauşescu, precum şi complexul hotelier din zonă.

                        Cascada                                                                          Mocănița

În ziua următoare, dimineaţa a fost foarte calduroasă, aşa că ne-am jucat cu apă, până când toată lumea s-a simţit răcorită. Apoi am mers în centrul oraşului Covasna, unde se serbau Zilele Oraşului. Aici am observat Balta Dracului. Aceasta este o zonă cu apă minerală şi gaz mofetic, prezente deatorită activităţilor postvulcanice. Seara s-a organizat un concurs de karaoke şi s-au oferit diplome de participare tuturor. Dacă până atunci am avut parte de vreme frumoasă, din acea seara au început ploile.

Din cauza vremii, dimineaţa am plecat spre Timişoara pe acelaşi drum lung, dar foarte frumos, prin centrul Ardealului până în Banat. Le mulţumim celor de la Iaşi pentru organizare.

Articol realizat de Roxana Putan

Galerie foto