Eastern Regional Congress – 2012

Posted on Posted in Congrese

26 – 30 Aprilie 2012, Szigetmonostor-Horány, Ungaria

Între 26 și 30 Aprilie 2012 la Szigetmonostor-Horány în Ungaria a avut loc Congresul Regional Estic organizat de nou înființata entitate EGEA Budapesta, acesta fiind practic primul lor eveniment organizat.

Datorită unei echipe de organizare foarte motivată și a unei experiențe semnificative a membrilor în organizarea de evenimente, ceea ce la început părea un congres organizat pe fugă și mai mult din obligație s-a transformat în ceea ce toți participanții, chiar și cei cu vechime în EGEA, au numit cel mai bun congres regional la care au participat. Iar dacă adăugăm și locația de vis pe una dintre insulele Dunării din apropiere de Budapesta, ne putem imagina un congres cu adevarat remarcabil.

În cele 5 zile de congres au avut  loc o serie de workshop-uri având abordări ale subiectului principal și anume criza prin care trece Uniunea Europeană. Toate acestea s-au petrecut sub atmosfera prietenoasă și destinsă sporită și de vremea călduroasă și însorită.

Congresul a mai avut și o parte organizatorică, și anume “CP-day” sau ziua rezervată persoanelor de contact a fiecărei entități din regiunea estică EGEA. Din partea Timișoarei am participat eu împreună cu Fery Szabo. Această zi a reprezentat un bun prilej de contact cu celelalte entități EGEA din regiunea de est dar și cu persoanele de contact din structura de conducere a organizație și anume asistenții regionali (RA),  persoanele de contact regionale (RCP) și membri ai BOE. În ultima seară a avut loc și întâlnirea formală a reprezentanțiilor entitățiilor estice și anume “Regional Meeting” în care au fost prezentate în mod oficial evenimente organizate și evenimentele care urmează a fi organizate de fiecare entitate în parte.

Pentru mine ERC 2012 a fost un congres remarcabil și la care mă bucur că am participat, iar acum când îmi aduc aminte de el mă gândesc la viitoarele congrese EGEA și am speranța că vor fi cel putin la fel de reușite.

Articol realizat de Flavius Sîrbu

Galerie foto