EGEA

egeaAsociaţia Europeană a Studenţilor şi Tinerilor Geografi (European Association for Students and Young Geographers = EGEA) a fost fondată în anul 1988 de studenţi geografi din Barcelona, Varşovia şi Utrecht. În prezent este compusă din entităţi locale în aproximativ 80 de oraşe din Europa, avânt câteva sute de membrii activi.

EGEA cuprinde 4 regiuni administrative: de Nord şi Baltică; de Est; Euro-Mediteraneană şi de Vest. Sediul EGEA se află la Utrecht, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Geografice a Universităţii Utrecht.
Obiectivele principale ale organizaţiei sunt: 
•Încurajarea şi stimularea schimbului de cunoştinţe şi informaţii geografice dintre studenţii şi tinerii geografi;
•Schimbul intercultural şi internaţional.

Principalele activităţi EGEA sunt:
•Congresul Anual
•Congresele Regionale
•Exchange-urile
•Seminariile şi expediţiileegea timi

Publicaţiile EGEA sunt: Revista anuală „The European Geographer”, în care pot publica articole membrii asociaţiei; şi „EGEA Newsletter”, publicaţie bianuală cu articole despre activităţiile EGEA.

 

Website-ul EGEA este principalul mod de comunicare între membrii asociaţiei, aici putând fii găsite informaţii despre entităţile şi activităţile sale. Tot pe website-ul EGEA se află şi Forumul EGEA ce oferă o varietate de subiecte de discuţie, de la discuţii pe teme geografice ştiinţifice şi discuţii pe teme politice, la sfaturi de călătorie şi campionate de fotbal.

Momentan, din punct de vedere al activitatilor organziate la nivel international, Geotim Egea Timisoara ocupa locul 7 dintr-un total de 80 de entitati din Europa.

 

harta egea entitati

Intră şi tu pe EGEA website şi sigur vei găsi ceva interesant şi pentru tine!
www.egea.eu

http://www.egea.eu/entity/Timisoara

Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *