Asociaţia Europeană a Studenţilor şi Tinerilor Geografi

egea-logo
Asociaţia Europeană a Studenţilor şi Tinerilor Geografi (European Association for Students and Young Geographers – EGEA) a fost fondată în anul 1988 de studenţi geografi din Barcelona, Varşovia şi Utrecht. În prezent este compusă din entităţi locale răspândite în aproximativ 80 de oraşe din Europa, având câteva sute de membri activi.

EGEA cuprinde 4 regiuni administrative: Nordică şi Baltică, Estică, Euro-Mediteraneană şi Vestică. Sediul EGEA se află la Utrecht, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Geografice a Universităţii Utrecht din Olanda.

Obiectivele principale ale organizaţiei sunt: 
•Încurajarea şi stimularea schimbului de cunoştinţe şi informaţii geografice dintre studenţii şi tinerii geografi;
•Schimbul intercultural şi internaţional.

Principalele activităţi EGEA sunt:
•Congresul Anual
•Congresele Regionale
•Exchange-urile
•Seminariile şi expediţiile
egea timi

Printre publicaţiile EGEA se numără: Revista „The European Geographer”, în care pot publica articole membri asociaţiei, „EGEA Newsletter”, publicaţie bianuală cu articole despre activităţiile asociației la care orice membru cu contul activ pe website se poate abona,

Website-ul EGEA este principalul mod de comunicare între membri asociaţiei, aici putând fii găsite informaţii despre entităţile şi activităţile sale. Tot pe website-ul EGEA se află şi forumul EGEA ce oferă o varietate de subiecte de discuţie, de la teme geografice ştiinţifice şi teme politice, la sfaturi de călătorie şi campionate de fotbal.

Momentan, din punct de vedere al activitatilor organziate la nivel international, Geotim Egea Timisoara ocupa locul 7 dintr-un total de 80 de entitati din Europa.

Intră şi tu pe EGEA website şi sigur vei găsi ceva interesant şi pentru tine!
www.egea.eu 
http://www.egea.eu/entity/Timisoara