Euromed Regional Congress – 2012

Posted on Posted in Congrese

2 – 6 Mai 2012

Congresul regional EUROMED din anul 2012 s-a desfășurat în Serbia, în Mitrovac, în perioada 2-6 mai 2012, având ca temă: ”Water management: the benefit for future generations”. Alături de mine, din EGEA Timișoara au mai participat 3 membri: Max, Claudiu și Cristi.

Pentru mine, acesta a fost primul congres, eu fiind în anul I și neștiind ce presupunea acesta. Ulterior am înțeles ce înseamnă acest eveniment: o experiență inedită din care înveți multe lucruri noi, cunoști persoane noi care pot să îți devină apoi prieteni adevărați, dar totodată o experiență în care și distracția are un cuvânt de spus.

În prima zi, 2 mai 2012, am ajuns la locul de cazare. Pentru început am fost puțin mirată și neîncrezătoare, văzând că majoritatea participanților se cunoșteau dinainte. Dar apoi am început să îi cunosc și eu și lucrurile s-au schimbat. În acea zi a avut loc ceremonia de deschidere, iar apoi o petrecere de cunoaștere, ”autograph party”, o petrecere bine-venită, aceasta ajutându-ne pe toți (dar în special pe cei noi) să socializăm.

În cea de a doua zi au început workshop-urile, eu participând la workshop-ul: ”Hydro-power plants: environmental or economic interest?”. Practic acestea reprezintă niște ore în care se lucrează în echipă, se dezbat probleme legate de temele acestora, dar se realizează și câteva jocuri de recreere. Prin urmare, acestea îmbină utilul cu plăcutul; te distrezi, dar și înveți lucruri noi. La cină am avut parte de mâncare cu specific sârbesc, aceasta fiind urmată de o petrecere sârbească, cu orchestră, dansuri și tot ceea ce aceasta implică.

A treia zi a fost ziua excursiilor, fiecare participant mergând în excursia pe care și-a ales-o (de recreere, relaxare, aventură sau extremă). Eu am ales-o pe cea de recreere, care a implicat o plimbare cu vaporașul, vizitarea orașului Uzice, precum și a altor obiective turistice. Când ne-am întors a avut loc ”seara culturală”, o petrecere la care fiecare țară participantă a adus mâncare, băutură specifică, ceilalți având posibilitatea să guste din acele preparate.

A patra zi, 5 mai 2012, a fost o nouă zi de workshop-uri în care noi am mers într-o mini-excursie tematică (am vizitat o hidrocentrală unde am analizat modul de funcționare al acesteia), iar apoi am finalizat workshop-ul printr-un poster. Seara a avut loc petrecerea de despărțire, cu tema ”Business night”, aceasta remarcându-se prin atitudinea solemnă (de business) a participanților.

În ultima zi a avut loc ceremonia de încheiere, urmată de plecarea participanților și astfel s-a încheiat și primul meu congres, acesta lăsând în urmă numai amintiri plăcute.

Articol realizat de Roxana Ilisei

Galerie foto