Exchange Novi Sad – Timișoara (I) – 2011

Posted on Posted in Exchange-uri

10 – 14 Martie 2011

Lista iniţială cu cei doritori să ia parte la acest exchange a fost una foarte lungă, însă în final nu au rămas decât şase persoane, eu (Lau), Bogdan, Marius, Oana, Diana şi Simona. Deşi distanţa până la Novi Sad e una destul de mică, drumul nostru până acolo a fost unul lung şi plin de peripeţii. Din Timişoara am plecat joi după amiaza cu trenul până la Jimbolia, unde am avut de aşteptat câteva ore bune alt tren cu care aveam să trecem graniţa până la Kikinda. De acolo ne-am continuat drumul cu un autobuz ce ne ducea direct la Novi Sad. Se făcuse deja seară când am ajuns la Novi Sad şi ne-am întâlnit cu gazdele noastre. Tot în acea seară a început şi programul exchange-ului, într-un club cu muzică sârbească.

                                        A doua zi a fost de vizitare a oraşului, însă doar pentru restul, în timp ce eu şi cu Bogdan şi doi dintre sârbi am jucat o partidă de minifotbal. În acest timp s-a vizitat centrul şi fortăreaţa. Apoi ne-am plimbat de-a lungul Dunării, după care am mers la o sală unde am tras cu puşca la ţintă. Seara, din nou am mers într-unul din cluburile din centrul oraşului.

Următoarea zi a fost dedicată unei excursii la Belgrad. Acolo ne-au aşteptat şi o parte din vechii noştri prieteni EGEA Belgrad, împreună cu care am vizitat o parte din oraş, inclusiv cetatea, loc în care am petrecut şi restul timpului ce mai aveam de stat până la întoarcerea cu trenul spre Novi Sad. Din nou, seara am petrecut-o în alt club din centru.

În cea de-a patra zi, am părăsit din nou oraşul pentru o excursie la Parcul Naţional Fruska Gora şi în frumosul orăşel Sremski Karlovci. Ultima seară a fost acasă la cele două fete din Novi Sad de la acest exchange, unde am avut ocazia să gustăm din mâncarea lor tradiţională şi să jucăm tot felul de joculeţe „interactive”.

În următoarea dimineaţă nu am avut timp decât să ne cumpărăm câteva „suveniruri” şi ceva de mâncare pentru drum, întrucât autobuzul nostru spre Kikinda pleca destul de devreme pentru noi după o noapte cam agitată.

Evenimentul a fost unul bun, în care am avut ocazia să vizităm destule locuri şi lucruri interesante atât din Novi Sad, cât şi din alte părţi ale Serbiei. Acum aşteptăm cu interes şi partea a doua a exchange-ului ce va avea loc în Timişoara.

Articol realizat de Laurenţiu Mareş

Galerie foto