Exchange Vilnius – Timişoara (II) – 2011

Posted on Posted in Exchange-uri, Prima pagina

(11 -1 7 Aprile 2011)
Am început această aventură în patru: Ada, Ilie, Max și Marius, urmând ca Ame să ni se alăture nouă în Vilnius. Am plecat din Timişoara în data de 9 aprilie spre Arad, iar de aici spre Budapesta, ştiam că o să avem un drum lung şi plin de peripeţii. În Budapesta am stat în jur de o oră, ne-am plimbat puţin în jurul gării apoi ne-am îmbarcat în trenul spre Varşovia.
Odată ajunşi în Varşovia, ne-am întâlnit cu colegii noştri din EGEA Varşovia, care ne-au arătat oraşul şi ne-au găzduit pentru o noapte.
De aici am plecat mai departe spre Vilnius, unde am ajuns dimineaţa, fiind aşteptaţi de cei de acolo.
În prima zi a exchange-ului, am vizitat oraşul, printre care sediul Parlamentului, cetatea din Vilnius și foarte multe biserici aflate în zona centrală.
În următoarea zi am mers la Universitatea din Vilnius, mai exact la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, unde am văzut un Muzeu al Mineralelor, iar apoi am plecat spre Biblioteca Universitară.


Seara am plecat undeva la marginea orașului pentru a ne târî în nişte buncăre.
În dimineaţa următoare am plecat spre Kaunas, dar până a ajunge acolo am făcut mici opriri.
Noaptea am petrecut-o în apropiere de Kaunas, unde a avut loc şi o petrecere lituaniană, dar înainte de asta le-am dat câteva cadouri și produse tradiţionale din România.
Tot aici şi-a petrecut şi Max ziua de naştere, cei din Vilnius făcându-i o surpriză.

Dimineaţa am plecat spre alt oraş mare la Lituaniei, Klaipeda şi spre Marea Baltică, iar de acolo înapoi spre Vilnius.
În ziua următoare băieţii pornesc spre casă, în timp ce fetele mai rămân o zi în Lituania.
După această experienţă minunată se doreşte şi partea a treia a exchange-ului, care va fi pe pământ neutru, undeva la mijlocul distanţei dintre cele două ţări. Pot spune că acest exchange (prima și a doua parte) a fost minunat, trecând cu mult peste așteptările mele.


Articol realizat de Marius Vidac

Galerie foto