Geomondis 2016 – Etapa regională

Posted on Posted in Naționale, Prima pagina

GEOMONDIS – concursul pentru elevii pasionați de geografie

Geomondis Geomondis

 „GEOMONDIS” este concursul pentru liceenii pasionați de geografie, organizat de Departamentul de Geografie şi Asociaţia Studenţilor Geografi din Timişoara – GEOTIM, ce oferă participanților ocazia de a intra în contact cu mediul academic, fiindu-le prezentate Departamentul de Geografie şi perspectivele pe care le oferă acesta de către reputaţi profesori ai Departamentului nostru.

Sâmbătă, 2 aprilie 2016 a avut loc la Timișoara etapa regională a concursului de geografie „GEOMONDIS”, ediția a VII-a, la care s-au adunat 44 de elevi și 11 profesori de liceu din regiunea de vest şi sud-vest a României. La deschiderea concursului, doamna decan Conf. univ. dr. Cătălina Ancuța și domnul director al Departamentului de Geografie, domnul profesor univ. dr.  Nicolae Popa,au ținut discursuri de întâmpinare și încurajare pentru participanți.

Elevii au avut de trecut două probe, scrisă și orală, în urma cărora echipele de la Colegiul Național „Elena Ghiba-Birta” Arad (locul I), Liceul ,, Mihai Viteazul” Ineu  (locul al II-lea) și Liceul Bănăţean Oţelul Roşu (locul al III-lea) au fost desemnate câștigătoare.

Pe lângă activitățile specifice concursului, participanții au avut ocazia de a lua parte la o prezentare a Departamentului de Geografie și a colecției de minerale și roci a facultății, susținută de Asist. dr. Ionuț Zisu și de a participa la o aplicație de cartografie digitală, prezentată de unul din studenţii de la master al Departamentului de Geografie.

După aceste activităţi recreative şi interesante, după cum afirmat participanţii la sesiunea de feedback, a avut loc activitatea Geocaching coordonată de domnul profesor Fabian Timofte. Elevii au fost împărţiţi în echipe şi au trebuit să utilizeze GPS- urile pe cele trei trasee stabilite. Această activitate a fost foarte interactivă elevii au dovedit că au abilităţi de geografi, dar şi spirit de competiţie şi inventivitate.

În perioada 21 mai, la Bucureşti, se va organiza și etapa națională a concursului.

Geomondis

Articol realizat de Cloşanu Diana- Elisa