Geomondis – Faza regionala 2012

Posted on Posted in Naționale, Prima pagina

28 Aprilie 2012

Sâmbătă, 28 aprilie 2012, în amfiteatrul 13 al Universităţii de Vest din Timişoara a avut loc concursul Geomondis, aflat la cea de-a III-a ediţie.  Concursul, dedicat elevilor de liceu, a reunit şi în acest an elevi din 12 licee, din 3 judeţe: Timiş, Arad şi Hunedoara.

Concursul a început cu un cuvânt de bun-venit din partea organizatorilor, la care s-au alăturat doamna lect. dr. Cătălina Ancuţa, membră fondatoare şi director onorific al Geotimului, şi directorul departamentului de geografie din Timişoara, prof. dr. Nicolae Popa.

Apoi, plini de emoţii, elevii şi-au ocupat locurile în bănci, aşteptând subiectele. La fel ca şi în anii trecuţi, concursul a constat din trei probe: una scrisă, constând în întrebări grilă  despre fenomene geografice, una practică în care au trebuit să interpreteze grafice şi hărţi mute, şi cea de-a treia probă , orală, care a vizat verificarea cunoştinţelor de geografie. Apoi a urmat o aplicaţie practică, prezentată de doctoranda Roxana Putan şi a constat în aplicaţii GIS, orientare, lucrul cu GPS-ul şi o mică vizită la platforma meteorologică din curtea facultăţii. Între cele două probe, atât elevii, cât şi profesorii îndrumători ce i-au însoţit au fost serviţi cu suc, apă minerală, fursecuri şi salatini.

În urma celor trei probe, s-au desemnat câştigătorii, după cum urmează:

–                   locul I: Grup Şcolar Mihai Viteazu, Ineu;

–                   locul II: Colegiul Naţional C. D. Loga, Timişoara;

–                    locul III: Colegiul Naţional Elena Ghiba-Birta, Arad.

Primele două locuri câştigătoare vor merge mai departe, la faza naţională a concursului, ce se va desfăşura în 12 mai, la Bucureşti.

Felicitări tuturor participanţilor şi multă baftă celor care merg mai departe, la faza naţională!

Articol realizat de Marinela Turcu

Galerie foto