Ieșire Poiana Mărului – 2011

Posted on Posted in Locale

13 – 15 Mai 2011

Iniţial, această ieşire a fost organizată pentru câştigătorii primelor trei locuri în cadrul concursului Geomondis, însă pentru faptul că această ieşire s-a suprapus cu un alt eveniment din cadrul asociaţiei noastre, şi anume Exchage-ul cu Novi Sad, am hotărât să le arătăm şi sârbilor, pe lângă frumosul nostru oraş, Timişoara şi o mică parte din minunăţiile oferite de peisajul montan de la noi de acasă, invitându-i să ni se alăture la această ieşire.

Astfel vineri, 13 mai 2011, ne-am adunat cu toţii în gară pregătiţi de un weekend de neuitat!

 

În Gara de Nord, Timişoara

Frânţi de oboseala de pe drum, am ajuns aproape de lăsarea serii la cabană, unde, după ce ne-am instalat, ne-am încălzit cu câte o cană ..două … trei.. de ceai fierbinte în timp ce am urmărit documentare despre Timişoara şi zona în care ne aflam.

În cabana UVT de la Poiana Mărului

Seara s-a încheiat cu muzică, dans şi un foc de tabără, unde am pregătit şi cina.

În curtea Cabanei UVT

 14 mai 2011. De dimineaţă, o mare parte din noi a urmat traseul spre Muntele Mic unde, animaţi de timpul frumos şi de măreţia naturii ce-i înconjura, au mai zăbovit juncându-se. Cei care au rămas la cabană au profitat de vremea bună captând ultravioletele de dimineaţă, pentru ca mai apoi să se poată ocupa de pregătirea micilor pentru masa de prânz. Fetele au avut şi câteva încercări eşuate de a face clătite, însă am rămas doar cu gândul la ele…

Pe Muntele Mic

Seara s-a dovedit a fi una cu specific tradiţional: mâncare, băutură şi multă muzică românească.

Duminică, 15 mai 2011. Dimineaţa, băieţii ne-au surprins plăcut cu micul dejun, pe care l-am servit în curtea cabanei, bucurându-ne de primele raze de soare şi de aerul proaspăt.

În bucătăria cabanei UVT de la Poiana Mărului

După aceea am făcut curăţenie în cabană, ne-am făcut bagajele şi am pornit în frumosul drum spre Timişoara. 

În trenul spre întoarcere

Articol realizat de Ioana Lupu

Galerie foto