Trail Running Țarcu – 2012

Posted on Posted in Nationale

10 – 13 August 2012

Aer de munte, studenţi veniţi  din toate colţurile ţării, concurs, cântece şi voie bună – toate acestea reprezintă o scurtă descriere a ceea ce înseamnă „Trail Running”.  Este al doilea an când Geotim-ul organizează acest eveniment.

Ce presupune el, mai precis, este parcurgerea unui traseu montan în echipe de minim două persoane, traseu despre care concurenţii nu ştiu nimic până în momentul când se dă startul. Prima provocare  constă în orientarea şi găsirea traseului, la care se adaugă întrebările puse pe parcurs.

Anul acesta s-a desfăşurat în Munţii Ţarcu, tabăra fiind situată în Poiana Mărului, la cabana UVT. Noi, cei din organizare, am ajuns cu o zi mai devreme pentru a pune la punct ultimele detalii. Aici ne-au aşteptat câţiva colegi, foarte mândri de traseul pe care tocmai l-au parcurs din proprie iniţiativă şi anume: Câmpuşel – Poiana Mărului.

În prima zi a evenimentului, eram pregătiţi să întâmpinăm oaspeţii (concurenţii) aşa cum trebuie însă nu au venit toţi cei înscrişi iar concursul, din păcate, nu a mai avut loc. În schimb, în aceste zile ne-am ocupat timpul cu alte activităţi: am făcut o lungă plimbare până la Cascade, cei pasionaţi de munte au urcat până pe Căleanu şi fiindcă eram în plină luna lui august, am profitat de vremea plăcută pentru a ne răcori la lacul din apropiere.

Serile ni le petreceam la focul de tabără, unde cântecele şi diversele jocuri creau o atmosferă atât de plăcută… la fel şi nelipsitul BDC. Dar timpul a trecut destul de repede, iar noi trebuia să ne întoarcem.

Am ajuns acasă încărcaţi cu amintiri puţin spus „frumoase”, cu prietenii consolidate sau noi formate, cu dorinţa de a mai lua parte la astfel de evenimente. Şi ca să întelegi mai bine ce vreau să spun, hai cu noi!

Articol realizat de Maria Roman