Geomondis – Faza Regională 2015

Posted on Posted in Naționale, Prima pagina

GEOMONDIS – concursul pentru elevii pasionați de geografie

 „GEOMONDIS” este concursul pentru liceenii pasionați de geografie, organizat de Departamentul de Geografie şi Asociaţia Studenţilor Geografi din Timişoara („GEOTIM”), ce oferă participanților ocazia de a intra în contact cu mediul academic, fiindu-le prezentate Departamentul de Geografie şi perspectivele pe care le oferă acesta de către reputaţi profesori ai Departamentului nostru.

Sâmbătă, 25 aprilie 2015 a avut loc la Timișoara etapa regională a concursului de geografie „GEOMONDIS”, ediția a VI-a, care a adunat 50 de elevi și profesori de liceu din regiunea de vest a României. În deschiderea concursului, doamna prodecan Conf. dr. Cătălina Ancuța și doamna Lect. dr. Ramona Ivan au ținut discursuri de întâmpinare și încurajare pentru participanți.

Elevii au avut de trecut două probe, scrisă și orală, în urma cărora echipele de la Colegiul Național „Elena Ghiba-Birta” Arad (locul I), Colegiul Național „Traian” Drobeta Turnu Severin (locul al II-lea) și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni (locul al III-lea) au fost desemnate câștigătoare.

Pe lângă activitățile specifice concursului, participanții au avut ocazia de a lua parte la o prezentare a Departamentului de Geografie și a colecției de minerale și roci a facultății, susținută de Asist. dr. Ionuț Zisu și o aplicație de cartografie digitală, prezentată de Asist. dr. Florina Ardelean.

În perioada 8-9 mai, la Timișoara, se va organiza și etapa națională a concursului. Așteptăm echipele calificate din etapele regionale desfășurate la Iași, Cluj-Napoca și București, împreună cu primele două clasate din regiunea noastră.

Articol realizat de Andreea Găleanu